Updates Homonologen

Wat gaat de tijd snel! Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat we onze eerste try-outs speelden op Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Inmiddels zijn we daar al weer eens terug geweest en hebben we op tientallen andere scholen gespeeld. En we zijn nog lang niet van plan om te stoppen.

Het jaar 2016 begonnen we met een nieuwe speler in ons midden. De rol van Bilal is aan het script toegevoegd, een jongen die uit een moslimfamilie komt. Daardoor bestaat onze cast nu uit zes spelers en maken we hopelijk met alle verhalen in de voorstelling bij nog meer scholieren een grote indruk!

Het afgelopen jaar zijn we op heel veel plekken geweest. We speelden natuurlijk vooral in Amsterdam, maar kwamen ook in Amersfoort, Zaandam, Amstelveen en Zeist. De hele speellijst vind je onder 'Over Homonologen'. Ook een bijzondere voorstelling was die op het Visio, een school voor slechtziende kinderen. Op Pascal Zuid maakten alle leerlingen een verslag over de voorstelling, zodat we heel wat leuke vragen gemaild kregen.

Docenten en leerlingen waren onder de indruk:

"Een ieder van ons, de leerlingen en de docenten, was onder de indruk van de Homonologen. Wat een vaart, veelheid van onderwerpen, verschillende uitgangspunten, herkenbare kwesties. Een prachtig toneelstuk wat een ieder van ons voldoende te overwegen biedt."

Af en toe spelen we ook voor openbaar publiek, zodat iedereen Homonologen kan komen bekijken. Afgelopen zomer stonden we op de Gay Pride in Amsterdam en dat zijn we dit jaar weer van plan. We speelden in Restaurant STROOP in Amsterdam-Noord en bij het STUT Wijktheater in Utrecht. Hebben jullie nog goede ideeën waar we zouden kunnen spelen?

Zoals gezegd, volgend jaar gaan we vrolijk verder. Met nieuwe ambities! Zo willen we het ook wat vaker buiten Amsterdam zoeken en misschien zelfs buiten Nederland, en willen we een professionele theaterworkshop maken. Hou onze website en Facebook-pagina in de gaten voor meer updates!