BLOG #2 || "Een eerste keer"

Homonologen – 13 oktober ’17

Bernrode

Op 13 oktober hebben wij twee voorstellingen gespeeld. Voor sommigen van de cast was dit de eerste voorstelling voor een klas (waaronder ik), best spannend dus! We mochten spelen op een school waar één van onze cast-leden ook op school heeft gezeten, want een beetje nostalgie is nooit mis! Dus daar kwamen we dan aan, op de school… en wow! Wat een gebouw! De buitenkant van het gebouw gaf me het idee dat we terug waren gegaan in de tijd (en nee, niet de wintertijd, maar écht terug in de tijd), terwijl de buitenkant weer harstikke modern was, heel cool! Ik kon het niet laten om een beetje te lachen, denkend aan mijn oude middelbare school, en ook van verbazing dat het zo kan verschillen. Nadat we onze meningen over het gebouw geuit hadden konden we gaan spelen en de workshops geven. Ik vond de leerlingen open en doordacht. Zo kregen we in de workshops vragen zoals “Waarom denken jullie dat er nog steeds veel geweld is tegen homo’s?”. Dat vond ik interessant om over na te denken met de leerlingen. Hierover hebben we toen met ze gespard, waar mooie dingen uitkwamen. Ik was een stuk nerveuzer dan ik wilde toegeven, daarom is het extra leuk dat het juist goed ging maar, ik heb ergens eigenlijk ook wel de realisatie dat er niet zoveel mis kán gaan.

Liefs,
Salem